Játszócsoportjaink az első közösségi élményt adják a kicsiknek. A szülő biztonságos jelenléte mellett játszhatnak, ismerkednek új mesékkel, kis barátokkal. Most újabb izgalmas játszócsoportokat dolgoztunk ki nektek. Lesznek festős, kutyás-nyuszis mozgásos, zenés és angol csoportok. Részletes tematika és időpontok itt! A játszócsoportokra mindenképpen előzetesen kell jelentkezni!

Játszócsoportokról néhány szóban

  • Előkészítve néhány eszköz a terem közepén, általában mozgásos, pl. táblák, kígyó...nem túl sok, könnyen elpakolható Amíg fogadom a gyerekeket, mindenkihez szólok egy-két szót, a korábban érkezettek játszhatnak. Anyukák aláírhatják a jelenléti ívet. Közben szól a zene. Ált. klasszikus, nagyon halkan. Én is igyekszem halkan beszélni, kellemes légkört teremteni. 5-10 min.
  • A közös pakolás után körbe ülünk, énekelünk. Minden dalt, mondókát 2-3 alkalommal egymás után. Éneklés közben eljátsszuk a dalt, tapsolunk,vagy más ritmusos mozgást végzünk. Az első csoportban 3 dallal kezdek, majd mindig veszek hozzá + 1 dalt, göngyölítjük a dalcsokrot magunk előtt. 5 min.
  • Elszámolunk 1-5 v.1-10-ig, közben leveszem a takarót a bábokról. A mesét lassan, hangutánzó szavakkal, egyszerű mondatokkal mondom el, fontos az arcjáték, a gesztus, a szemkontaktus a gyerekekkel. Mese után lehetőséget adok arra, hogy a gyerekek is kipróbálják a bábokat. 5-10 min.
  •  Kézműveskedés. A meséhez kapcsolódóan. Az ujjal való festés és a só-liszt gyurma jött be a legjobban nekem. Szülők segítségét szoktam kérni, később a kézmosásnál is. 10-15 min.
  • A fürdőszobából visszatérő gyerekeket már előkészített játék várja. Időt adok nekik játszani, közben a szülőkkel beszélgetünk tapasztalataikról, mi tetszett nekik a legjobban az elmúlt héten....stb. 10 min.
  • Végén, ha van idő, közös játék,  pl. zenére körbefutnak,ha elhalkul, le kell ülni. 5 min.
  • Mindenkitől egyesével, nevén szólítva, integetve elköszönünk, megköszönöm a játékot... 5 min.

Képgaléria

Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció, az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után.